RUNDSTYKKER BAKT MED GLUTENFRITT KORN

For oss bakere i Åpent Bakeri er hvetemelet vårt viktigste verktøy til å kunne bake og utføre håndverket vårt. Dette er på grunn av hvetemelets protein, glutenet. I bakeriet vårt er det derfor mel og spor av gluten i hele bakeriet i alt fra eltegryter, på bakebord til inne i steinovnen. Derfor, selv om vi ønsker aldri så hardt, vil vi aldri greie å bake helt glutenfrie produkter.

Men det betyr ikke at vi ikke synes andre råvarer er spennende og at vi ser disse som en morsom utfordring. Vi har en kjærlighet til alt korn som vokser på denne planeten og vi synes det er faglig spennende å utfordre oss selv på å greie å lage et godt produkt ut av råvarer som ikke inneholder gluten.

Vårt ris - og bokhveterundstykke er et slikt produkt. Dette produktet er bakt på kun havre, ris, bokhvete og linfrø. Vi tilsetter selvfølgelig litt salt og gjær. Resultatet kan du nå smake i våre butikker.

Vi kan glede alle som ønsker et godt rundstykke enten de holder seg unna gluten eller om de bare vil ha en ny smak. Smaken er rund og god der havre og bokhveten bidrar til en fin palett. Rundstykket har også en myk og god krumme med en sprø og fin skorpe.

Vel bekomme!