Tilberedning: ca. 50 min
Porsjoner: 4
600 g viltkjøtt
1 gul løk
1 fennikel
200 g rosenkål
100 g traktkantarell
100 g sjampinjong
3 dl viltkraft
3 dl fløte
Fersk Timian
1 dl Tyttebær
1 dl Rømme
Smør
Salt og pepper
Maizenna
1 Lyst surdeigsbrød
Fremgangsmåte:
1) Kutt løk, fennikel, sjampinjong og kjøtt i terninger. Rens rosenkålen og del i to.
2) Brun kjøttet raskt i smør i en stor gryte på høy temperatur, slik at det får stekeskorpe.
3) Ha i løk, sopp og fennikel som du freser sammen med kjøttet. Når grønnsakene er gylne heller du over viltkraften (evn oksekraft) fløten og noen timian kvaster. La koke på svak varme i ca 20-30 minutter eller til kjøttet er mørt. Koketid er avhengig av hvilket kjøtt du bruker. Ha i halvparten av rosenkålen og kok lett i 5 minutter til.
4) Bland ca 2 ss maizenna i 4 ss vann. Rør inn i gryten til du får passe tykkelse på sausen. Smak til med salt og pepper.
5) Smelt 1 ss smør i en stekepanne på middels høy varme, stek resten av rosenkålen i to/tre minutter før du tilsetter traktkantarellene. Stek til soppen slipper vann, skru opp tempen og tørr stek soppen og rosenkålen, tilsett timian og smak til med salt og pepper. Har du en stump brunost liggende kan man gjerne røre den inn i den varme gryten
Anretning:
Øs gryten opp i en skål, legg over den stekte soppen og rosenkål. Topp retten med en spiseskje rømme, en spiseskje tyttebær og timian. Som tilbehør kan du bruke poteter eller ris, jeg foretrekker å bruke gode skiver med lyst surdeigsbrød og smør. Det er skikkelig koselig og godt å dyppe et smakfullt brød i en varmende gryte.
Velbekomme!
Av Mikaela Jensen, matansvarlig i Åpent Bakeri