Sukker 215 g
Brunt sukker 215 g
Smør 345 g
Egg 130 g
Vanilje av en halv vaniljestang
Hvetemel 500 g
Natron 5 g
Bakepulver 5 g
Havsalt 2 g
Mørk sjokolade 535
Smelt smøret og avkjøl til romtemperatur.
Bland sammen sukker, vanilje og smeltet smør.
Tilsett egg og bland sammen.
Tilsett hvetemel, bakepulver, natron og salt, og bland sammen.
Tilsett grovhakket sjokolade og vend inn.
Rull deigen til en tykk pølse og del ut cookies på 60 g.
Legg cookiene på plate med bakepapir og stek dem på 180 grader i ca. 10 minutter.
Avkjøl og nyt
Tips:
Denne deigen er også fin å lage en stund før du skal bruke den. Den kan stå i kjøl noen dager, eller du kan rulle ut pølser og fryser disse. Da tiner deigen ganske fort når du tar den ut av frysen, og du har kort vei til høy kosefaktor tilgjengelig til enhver tid.