Sjokoladecookies

Sukker                                   215 g

Brunt sukker                     215 g

Smør                                       345 g

Egg                                            130 g

Vanilje                                    av en halv vaniljestang

Hvetemel                            500 g

Natron                                   5 g

Bakepulver                        5 g

Havsalt                                  2 g

Mørk sjokolade              535

 

 

Smelt smøret og avkjøl til romtemperatur.

Bland sammen sukker, vanilje og smeltet smør.

Tilsett egg og bland sammen.

Tilsett hvetemel, bakepulver, natron og salt, og bland sammen.

Tilsett grovhakket sjokolade og vend inn.

 

Rull deigen til en tykk pølse og del ut cookies på 60 g.

Legg cookiene på plate med bakepapir og stek dem på 180 grader i ca. 10 minutter.

Avkjøl og nyt

 

Tips:

Denne deigen er også fin å lage en stund før du skal bruke den. Den kan stå i kjøl noen dager, eller du kan rulle ut pølser og fryser disse. Da tiner deigen ganske fort når du tar den ut av frysen, og du har kort vei til høy kosefaktor tilgjengelig til enhver tid.